Блог — Класифікація готелів
22 Вер 2020
Класифікація готелів

На сьогодні в готельному бізнесі не існує єдиної організації, що стандартизує готельні послуги і встановлює рівень готелю. Зазвичай цим займається національна асоціація готелів. Вона ж і стежить за дотриманням готелем пред’явлених вимог. Практика популярних з туристичної точки зору країн така, що більшість великих готелів намагається увійти в національну асоціацію, яка встановлює стандарти готелів і сертифікує їх приблизно за такими критеріями:

 
1 * – Стандартний двомісний номер має бути приблизно 8-10 кв.м. У номері шафа або вішалка, стільці, умивальник, дзеркало, по два рушники на кожного постояльця. Щоденне прибирання, зміна білизни повинна відбуватися кожні 7-8 днів, рушників – кожні 3-4 дні. Не менше двох ванних на поверх і один туалет не більше ніж на п’ять кімнат.

2 * – Все те ж саме, що в готелях 1 *, тільки зміна білизни проводиться кожні 6 днів. Туалет і ванна кімната зазвичай знаходяться в номері. У готелі також повинні знаходитися ресторан або кафе, а також пропонуватися варіанти харчування.

3 * – Починаючи з категорії 3 * і вище в кожному номері обов’язково повинні бути присутніми туалет і ванна кімната, туалетний столик, підставка для багажу, радіо і т.д. Номери більшої частини тризіркових готелів, за винятком найдешевших, мають телевізор, кондиціонер. Підлоги в них, як правило викладені плиткою. Зміна постільної білизни відбувається 2 рази на тиждень. Рушники міняють щодня. З парфумерного приладдя Вам запропонують лише мило. У деяких готелях можна взяти напрокат праску. На території готелю може розташовуватися: автостоянка, басейн (в курортних готелях) ресторан, перукарня, бізнес-центр, обмін валют. Персонал готелю одягнений у формений одяг, що має поділ по службах. КІМНАТИ від 10- 12 кв.м.

4 * – Все, що в готелях 3 *, плюс: як правило, міні-бар, індивідуальний кондиціонер, телефон, сейф, фен, шампунь, гель для ванної в кожному номері (видаються зазвичай в день заїзду). Щоденна зміна постільної білизни та рушників. Надаються такі послуги як прання, прасування, і чищення одягу (при цьому мінімальний час замовлення – доба). Прайс лист можна дізнатися на рецепції. В номер подається меню сніданку. На території готелю знаходяться: салон краси, спортивно-оздоровчий центр, оренда автомобілів, ТВ – салон, музичний салон, ігровий та конференц-зали, ресторан, сауна, плавальний басейн, і т.п. Площа кімнат, як правило, не менше 13 кв.м.

5 * – Те ж, що і в готелях 4 *, але на більш якісному рівні. А також іноді другий санвузол в номері і телефонний апарат у ванній кімнаті. Номери не менше 16 кв.м.
У готелях 4 * – 5 * передбачається наявність сьютів (апартаментів), декількох ліфтів, всіляких додаткових послуг типу пральні, хімчистки, подачі сніданку і пізньої вечері в номер, обміну валюти, виклику таксі, продажу газет, сувенірів і так далі.

Альтернативна класифікація готелів
У ряді країн існує альтернативна класифікація готелів

У Туреччині, наприклад, Ви можете відпочити в клубних готелях (Holliday Village), які діляться на:
HV1 – Готель клубної системи першої категорії з розміщенням в котеджах. Приблизно Відповідає 3-4х зірковому. Відрізняються гарною анімацією, великий зеленою територією, але номери невеликі.
HV2 – Клубний готель нижчою 2-ої категорії.

У Греції в окремих регіонах збереглося позначення готелів латинськими буквами:
De Luxe  аналогічні 5* готелям
А – 4 * готелях – 4 + *
В – 3 * готелях – 3 + *
З – 2 * готелях
D – 1 * готелям

Відстань готелю від моря (пляжу)
Готелі розрізняються також за наступним критерієм:
1-ша берегова лінія – це готелі, розташовані безпосередньо на березі моря;
2-а берегова лінія – це готелі, між територією і пляжем яких знаходиться дорога або променад.
Міський готель – це готель, розташований в курортному місті в видаленні від берега моря (пляжу). Зазвичай туристи добираються до пляжу пішки або на автобусі.

Замов консультацію на підбір туру!
Довіртесь професіоналам! Ми допоможемо вам вибрати тур вашої мрії. Просто залиште нам ваші контакти і ми знайдемо кращий тур для вас і вашої родини.
Замовити Консультацію

Швидкий підбір туру

Ім’я

Телефон

Куди летимо?

Ім’я

Телефон

Швидкий підбір туру

Ім’я

Телефон

Куди летимо?

Отримати консультацію по готелю

Класифікація готелів

Не соромтесь зв’язатись з нами, ми з радістю перетелефонуємо та відповимо на всі Ваші питання

Ім’я

Телефон